Застосування штучного інтелекту

 

Застосування штучного інтелекту

Застосування штучного інтелекту — процес активного використання найсучасніших наукових досягнень у сфері інформатики в різноманітних галузях життєдіяльності суспільства.
Штучний інтелект(ШІ) має багато застосування в сучасному суспільстві. Більш конкретно, ШІ використовуються для медичної діагностикиелектронної комерції, дистанційного керування роботами та дистанційного зондування Землі. ШІ використовується для розробки та розвитку численних галузей, включаючи фінансування, охорону здоров'я, освіту, транспорт та інші.
Деякі американські академічні установи використовують ШІ для вирішення деяких найбільших економічних та соціальних проблем у світі. Наприклад, Університет Південної Каліфорнії запустив Центр штучного інтелекту в суспільстві з метою використання ШІ для вирішення соціально значущих проблем, таких як безпритульність. У Стенфорді дослідники використовують ШІ для аналізу супутникових зображень, щоб визначити, які області мають найвищий рівень бідності.

Роботи в багатьох галузях промисловості найчастіше виконують роботу, яка вважається небезпечною для людини. Роботи довели свою ефективність у роботах, які дуже повторюються, що може призвести до помилок або нещасних випадків через втрату концентрації та інших робочих місць, які люди можуть вважати такою, що принижує гідність. У 2014 році КитайЯпоніяСШАРеспубліка Корея та Німеччина об'єднали 70 % загального обсягу продажів роботів. У автомобільній промисловості, сектором з особливо високим ступенем автоматизації, у Японії найвища густина промислових роботів у світі: 1414 на 10 000 співробітників

Комментарии